logo

Statenkwartier

Dit plan is geselecteerd

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan is geselecteerd voor de stemfase van Statenkwartier Begroot.

Fietsen op de stoep verminderen.

Door: Geanonimiseerd
September 10, 2019

In het Statenkwartier wordt veel gefietst. Dat is gezond en goed voor het milieu. Dit wordt vaak op de stoep gedaan en dat is niet veilig!

Sinds september 2018 woon ik met mijn gezin op de Frankenslag. Wijzijn een gezin met jonge kinderen en maken veel gebruik van de stoep. Er wordt op gewandeld, gespeelden en we hebben een bankje voor ons huis staan. Wat ons opvalt is dat erveel op de stoep wordt gefietst en dat is onveilig. De stoep is om op te wandelen en te spelen en fietsen horen we op de weg te doen. 

Dat er veel op de stoep gefietst wordt heeft denk ik te maken dat er op de hele Frankenslag niet of nauwelijks mogelijkheid is om met je fietsvan de stoep op of af te komen. Dat komt door de drukte van het parkeren zodat er geen ruimte is om de stoep op of af te komen en omdat er geen stoepverlaging is om er makkelijk op op af te komen. 

Mijn idee is om bij iedere drempel aan beide kanten van de weg 2 paaltjes te plaatsen met 1,5 meter tussenruimte. Zo kan er tussen de 2 paaltjes geen auto parkeren en is er altijd ruimte om op gelijke hoogte de stoep op of af te komen.

Zo kan iedereen dicht bij zijn huis de stoep op of af zodat er minder over de stoep gefietst hoeft te worden.

Wij willen toch allemaal dat onze (klein) kinderen "veilig" op straat kunnen spelen en niet steeds rekening hoeven te houden dat er iemand over de stoep fietst?


Argumenten

Argumenten voor

Geanonimiseerd | September 13, 2019 2:24 PM

Ik ben voor en de paaltjes mogen wat mij betreft ook groene bloembakken zijn. Dan kun je over een drempel door groen op het trottoir komen en terug. Krijgen de mensen die hun auto wegdoen ook nog openbare ruimte kwaliteit terug.Geanonimiseerd | October 11, 2019 10:30 AM

Herken mij geheel in het probleem en de oplossing. Het aanvullend genoemde idee van 2 plantenbakken bij een drempel is ook heel sympathiek!Argumenten tegen

Geanonimiseerd | September 11, 2019 2:51 PM

Ik ben tegen, aangezien dit veel geld gaat kosten, veel meer dan de €30.000,-. Nee maak van het nieuwe trottoir op de Fred gewoon een fietsbaan, dit is toch wat de meeste van ons willen. Kost weinig en probleem is dan gelijk opgelost.

Geanonimiseerd | September 14, 2019 11:04 PM

Hoe kom je erbij dat de meeste van ons van het trottoir op de Fred een fietsbaan zouden willen maken?Geanonimiseerd | September 21, 2019 1:13 PM

Inderdaad wordt er heel veel op de stoep gefietst en dat ergert mij ook. Ik twijfel er wel aan of die paaltjes daar iets aan gaan veranderen. Er zijn veel mensen die op de stoep fietsen helaas volstrekt vanzelfsprekend vinden en zich niets aantrekken van een opritje ergens. Bij de afsluiting van de Fred fietsten er ook steeds mensen tussen de voetgangers door, ondanks de op verschillende plekken geplaatste borden met het verzoek af te stappen.Login om verder te gaanAnnuleren